fredag 30 oktober 2009

33+1 (Ont i lungorna)

Har legat vaken större delen av natten med halsont och lungvärk. Förkylningen har verkligen slagit till med all kraft så det blir till att ta det riktigt lugnt och dricka massor av vatten och té med honung i.

Ska BARA bädda rent och byta handdukar på toaletten.
32+5

Igår hade vi gått 33 hela veckor och på Growingpeople.se kan man läsa;

"Kanske har ditt barn lagt sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen.

Du kan känna din livmoder ungefär 15 cm ovanför din navel.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.

Om det är första graviditeten börjar många fundera och undra över amning och spädbarnsskötsel.

Det kan vara klokt att skaffa sig lite kunskaper i förväg - kunskap ger trygghet.

Har du i stället svårt att alls föreställa dig hur det ska fungera med ditt nyfödda barn? Tala med din barnmorska! Hon kan hjälpa och råda.

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.

Huden har ett tjockt lager fosterfett, vernix, som skyddar mot fostervattnet.

Barnets alla sinnen fungerar nu sedan någon vecka tillbaka. Ibland kan du få uppleva att barnet hickar, du känner ett litet tickande i magen. Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda."

I morse kom A instörtandes i sovrummet, hade lite bråttom, kastade ett par strumpor på sängen och sa: "jag har fått tjejstrumpot". Jag skrattade lite, kastade en slängkyss och vände mig om. Det visade sig nu att han har försökt kränga på sig mina stödstrumpor... Något små för en som har stl 46 i skor :-)

33+0

2 kommentarer:

 1. Uff då hoppas du inte har fått svininfluensan. Krya på dig ... fin blogg du har följer med den.

  Ha en fin helg trots förkylning.

  Hälsningar från Oslo!

  SvaraRadera
 2. JAHA! Det var STÖDSTRUMPOR det va. Inte konstigt de kändes mysko!
  Alltså, dina strumpisar får ligga i din garderob. Om du vill att jag ska ta på mig tjejkläder så får du be mig om det snällt...
  mohaha!
  puss min älsklig. Hälsa Fladdor
  // A

  SvaraRadera

Du har ordet <3