fredag 8 oktober 2010

Foglossningen forts...

Såg i mitt inlägg om folglossning tidigare, att jag inte är ensam om fenomenet där blygdbenet lägger sig omlott.

Jag är inte unik alltså :-) På ett sätt är det skönt att veta att foglossning är ett känt fenomen, men å andra sidan är det ingen tröst när det finns så lite som hjälper mot det. Jag har tidigare provat akupunktur, som inte hjälpte och kanske t o m gjorde foglossningen lite värre. Pratade med min barnmorska tidigare och akupunktur var det enda hon kunde erbjuda. Jag är så låg just nu att jag skulle kunna prova allt. Igen. Så det blir nog lite akupunktur när jag ändå ska göra glukosbelastning nästa fredag.

I övrigt ska jag vända mig till sjukgymnasterna.

När jag var gravid med Bella besökte jag en sjukgymnast på den vårdcentral jag tidigare var listad på och hon kom med förslaget att jag skulle prova att stretcha. Hon visste inte mycket om foglossning, vilket hon erkände, men hade ett bälte att erbjuda.

Jag köpte bältet väldigt sent i graviditeten och då foglossningen blev bättre redan några veckor senare så använde jag inte det särskilt mycket.


Bäcken
1. Symfysen
2. Blygdbenet
3. Sittbenet
4. Korsbenet
5. Bäckenbenet

Det är alltså fog nr 1 som jag har problem med och att blygdbenen lägger sig över varandra (nr 2). Det gör så in i h-ikes ont...
2 kommentarer:

  1. Jag fick ett schema på gymnastik jag skulle göra när jag var hos sjukgymnasten, när jag hade ont under gravidieten.

    SvaraRadera
  2. Det MÅSTE ha varit det jag hade! Jag inbillade mig att det gjorde ont för att han fixerade sig, men det var det inte. Ville nog inte inse att det var foglossning men jag ramlade ihop när jag reste mig upp från soffan till exempel, av smärta på exakt det stället. USCH!! Tur man blir av med de besvären förr eller senare.

    Kram!

    SvaraRadera

Du har ordet <3