fredag 8 oktober 2010

Foglossningen...

Jag har hela tiden beskrivit känslan av foglossningen som att bryta blygdbenet. Det är det närmsta jag kan tänka mig gör ont på det viset.

Nu börjar jag nästan tro att foglossning är som att bryta blygdbenet.

Under senaste veckan har min foglossning tilltagit i smärta. Bara om natten (tack och lov?). Den gör så att jag har svårt för att vända mig och att ligga på rygg en omöjlighet. Jag stoppar in kuddar mellan benen och håller ihop benen när jag vänder mig.

Nu hjälper inte det längre.

Fogen har börjat luckras upp så mycket att "höger" blygdben lägger sig över "vänster". JAg har hållit emot med handen för att undvika detta, men nu har jag inte kraften längre. Det ploppar ändå och då ligger jag där med noll kapacitet att röra mig pga smärta och jag kommer ingen vart förrän det ploppat tillbaka. Efteråt har jag ju så klart ont och kan inte sitta upp.

Det har börjat hända när jag nyser också. Jag nyser och då lägger sig benen omlott.

Har aldrig hört om detta fenomen och aldrig varit med om det tidigare själv. Det har kommit denna vecka... Någon som varit med om det?

Kl 11 har de telefontid på mvc och då måste jag ringa, för jag måste få hjälp.

6 kommentarer:

 1. Hmm, jag hade det liknande när jag väntade Mait. Är livrädd för att det ska bli likadant den här gången och om inte värre då det är så nära inpå. Känner redan av blygdfogen när jag har ansträngt mig och ryggen är inte att tala om. Kånka på 10 kilo är inte trevligt någonsin, gravid eller ej :-(
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag är gärna med på gravdi listan om jag inte är för "sen" :-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad jag känner igen mig. Har precis samma i "framfogen" den lägger sig omlott och det gör så fruktansvärt ont. Nu börjar jag även känna av det i ryggen... Jag har vari hos sjukgymnast och fick ett hemskt bälte som ser ut som en korsett och några övningar som kanske skulle lindra, mer kunde hon inte göra för mig just då :/
  Hoppas det inte blir värre än så här bara för då vet jag inte hur jag ska stå ut till december...

  Hoppas du får lite bättre hjälp!

  SvaraRadera
 4. oj oj det låter inget skoj du!! Själv har jag ju bara ont i höger fog där bak tack och lov. Verkar mindre kul att ha ont fram också..

  SvaraRadera
 5. Hejsan, jag hade också problem med fogarna under graviditeten men värst efter att min dotter föddes. Jag hade så förbannat jävla ont i blygbenet efteråt och trodde jag var ensamst i hela världen med den smärtan för ingen annan i min omgivning hade varit med om det. Fick gå med fogbälte 6 veckor efter förlossningen så att det skulle bli bättre och än idag, 4 månader senare kan jag få ont i blygbenet när jag anstränger mig. Sitta på huk går inte nå längre stunder. Hoppas du får hjälp på mvc!

  SvaraRadera
 6. Gud så obehagligt det låter!!! Det verkar vara extremt lite som dom gör för alla graviditetsrelaterade besvär faktiskt.... Hos min barnmorska får dom inte sätta akupunktur på gravida så då jag ringde dit för att få hjälp med foglossning och ryggvärg nu i veckan så sa dom åt mig att ta alvedon och testa värme/kyla mot smärtan.... Och hos sjukgymnasten har jag varit en gång och fått övningar för rygg och bäcken och så skulle jag dit och bara hämta ett papper och vädjade till henne om mer hjälp men det enda hon sa var "kom hit när du inte kan gå längre, då får du kryckor!". Tack för den liksom, snacka om att känna sig utelämnad... Jag har ett sånt där foglossningsbälte men får blodtrycksfall då jag har det på mig = inte så bra.

  Jag lider verkligen med dig eftersom min foglossning verkar vara en bråkdel av vad du har. Hoppas att det finns någon hjälp du kan få!!! kram Emma (gravid v 30)

  SvaraRadera

Du har ordet <3