måndag 6 september 2010

Heja mig!

Idag var det läkarbesök angående förra förlossningen och inför nästa. Det första läkaren frågade när vi kom in i rummet var om jag varit opererad någon gång.

Ja, jo, det är ju därför jag är här. Pga snittet... (???)

Hon verkade inte påläst om mitt fall och det kändes. Sådär.

Men min underbara barnmorska, som jag känner stort förtroende för, backade upp och berättade vad vi pratat om och att hon vill att jag ska gå på samtal med en barnmorska (eller ett helt team egentligen) som är specialiserad på förlossningsrädsla.

Nu lider jag inte av någon extrem förlossningsrädsla, men alla är överens om att jag blivit dåligt informerad om vad som hände förra förlossningen och att jag skulle behöva gå igenom den igen (och igen och igen), samt diskutera möjligheter vid nästa. De är så himla gulliga mot mig. Inget daltande, men att de verkligen lyssnar till mina önskemål.

Som exempel att nämnas ska jag så långt det är möjligt, slippa bli medicinskt igångsatt. Tidig och kontinuerlig fosterövervakning och tydlig information under hela förlossningen.

Det känns okej nu. Att få prata med experter och sedan tillsammans göra upp en plan.

Nu kör vi - heja mig!

6 kommentarer:

 1. Det där vill jag också OM jag blir gravid igen!! Min förlossning var FRUKTANSVÄRD allt som bara kunde gå fel gick fel .... Nästa gång måste det bli bättre!!!

  SvaraRadera
 2. Det är ju för väl att du får den hjälp du behöver. Hur mår du nu annars? Är det kämpigt att både vara gravid och ta hand om en liten?
  Kram

  SvaraRadera
 3. hahaha Kul att behöva spy efter varenda en. Men illamåendet har väl ändå varit bättre under denna graviditet va?

  SvaraRadera
 4. Jo, din gissning är struken :(
  Men man kan ju faktiskt gissa igen ;)

  SvaraRadera
 5. Hejja hejja!
  Vi var med om ett liknande bemötande när vi väntade Mait. Vi skulle till GYN för att dra spiralen ( jepp gravida med den i) och den läkaren hade inte alls någon koll utan sa bara jaha, här skulle det göras en abort. Du kan ju tänka dig protesterna.. Idioter!

  Shit, du har ju snart bara 100 dagar kvar, sjukt vad fort det går!
  kram

  SvaraRadera

Du har ordet <3