tisdag 17 augusti 2010

Vecka 21+0

Kroppen: I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Graviditetskrämpor: foglossning som jag försöker ignorera - jag vill träääna!
Minifladdor kittlar mig mest hela dagarna och det är så mysigt. Vikten ökar stadigt - 2,5 kg upp sedan start. Usch. Vill inte sluta där jag slutade med Bella. Inte för att jag gick upp så mycket, men jag var stor som ett hus. En blåval. En jätte. Nä, där vill jag inte hamna...

1 kommentar:

  1. Hej, tänkte bara tipsa om min tävling på bloggen. Kör en veckans blogg och vinnaren går vidare till en månadsfinal och vinnaren där vinner en ny design :) Än så länge e det bara 2 deltagare så skulle vara lite kul med fler :)

    SvaraRadera

Du har ordet <3