lördag 14 augusti 2010

Tvåbarnsmamma


Bella finklädd på bröllop (How to kiss a frog)

Jag har så svårt att ta in att jag snart är tvåbarnsmamma. Var det så här jag hade tänkt mig mitt liv? Nä.

Hade jag tänkt mig barn i mitt liv över huvud taget? Nope.

Hade jag någonsin kunnat tro att jag skulle få uppleva den stora kärleken? Absolut inte. Inte på några plan alls, faktiskt.

Jag såg mig faktiskt aldrig som en mamma. Om jag skulle ha barn, så skulle det ske någon gång efter 30. Efter skola, arbete, hus osv. Sen åkte jag till landet-långt-borta och hittade mig själv och den jag ville vara, det jag ville göra med mitt liv.

Jag skulle inte alls bli officer. Jag skulle plugga till sjuksköterska (förhoppningsvis till barnmorska i framtiden) och jag skulle bli mamma - för att vara mer exakt tvåbarnsmamma vid 26 års ålder tydligen.

Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle ha det så här bra. ALDRIG. Trots att jag inte är färdig med något.

Fler mammor därute som inte är färdiga...?

6 kommentarer:

 1. Tänk så trist att vara färdig.... Nej, hoppas att alltid få ha ett eller annat projekt att fortsätta på ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack för lånet förresten <3

  SvaraRadera
 3. haha oh ja.. Jag är inte färdig alls :D.. Ska ju tydligen (inte fattat ännu) ha mitt tredje barn snart och är ju bara 23 år! ja lite oväntat men kul... Plugga får jag väl göra så småning om haha

  SvaraRadera
 4. Nej, jag är långt ifrån färdig. Dennis får ångest när jag börjar snacka om att jag vill byta utbildning igen, senaste påhittet är att jag skulle bli sjuksköterska eller läsa retorikprogrammet. Men nej, jag kommer nog inte byta utbildning nu, snart färdig ju. Men vem vet vad jag vill göra när jag fått min examen? Jag menar, jag är ju trots allt inte ens 35 än. ;)

  SvaraRadera
 5. Äsch, blir man någonsin färdig? Känns som att det aldrig egentligen är en bra tid att skaffa barn. Men när man väl gör kan man inte förstå vad det var man väntade på.

  SvaraRadera
 6. Kände mig färdig större delen av min graviditet. Har aldrig känt att bli mamma kommer hindra mig från det jag vill göra eller uppnå mina mål.
  Har alltid tänkt mig själv som en relativt ung mamma, typ 26.
  Nu blev det lite tidigare (22), då jag träffade min stora kärlek för mer än 5 år sedan.
  Men självklart har det funnits dagar då man haft kalla fötter.

  SvaraRadera

Du har ordet <3