måndag 19 juli 2010

Profylax?

Gick ni någon profylaxkurs innan ni skulle föda? Om inte - varför? Om ni gjorde, var ni nöjda? Var det något ni kände att ni borde tränat mer på inför förlossningen?

Jag har nyss bokat en profylaxkurs för mig och mannen - Annas profylax/Profylaxgruppen. Blev rekommenderad denna av min svägerska som var väldigt nöjd. Jag har bara hört gott om profylaxkurser, men är ändå skeptisk till att kunna andas igenom sin förlossning. Jag kände enbart panik.

Andning - vad är det när man kan skrika, hålla andan, spotta, fräsa och väsa om vartannat?

Nåväl. I oktober ska det tydligen bli av. Tre timmar, två söndagar i rad.

5 kommentarer:

 1. Vi gick också hos Annas profylax. Det var riktigt bra! Jag hade i och för sig en relativt lätt förlossning men tycker ändå att andningen hjälpte mig mycket. Man slapp just få den där paniken för man var så upptagen med att tänka på sin andning =)

  Sen fick partnern en hel del bra info och saker att tänka på så han slapp stå där som ett fån när det väl gällde.

  SvaraRadera
 2. Vi gick en profylaxkurs, tre tillfällen à 3 timmar. Under latensfasen när jag var hemma hjälpte det jättemycket tyckte jag! Under förlossningen tyckte jag att det var bortkastade pengarpå den där kursen men i efterhand så hade nog förlossningen blivit ännu jobbigare om vi inte gått kursen.
  Min kille tyckte att han fick otroligt mycket bra tips från kursen! Han kände sig väl förberedd inför den stora dagen och bara det är ju ett skäl att gå den.

  Lycka till, skriv sen och berätta hur ni tyckte att det var!

  SvaraRadera
 3. Nej jag gick ingen kurs...Barnmorskan i föräldragruppen visade hur man gjorde och det räckte, jag hade nytta av det under öppningsskedet.

  SvaraRadera
 4. Ja det gjorde vi när vi väntade Max. Och det var toppen! Inte för att det hjälpte hela vägen men den första tiden iaf.
  Denna gången blev det inte av för vi fick inte ihop tiden, men den fanns där ändå i ryggraden mer eller mindre.
  Dessutom tror jag att det är ett bra sätt för pappan att veta hur han ska stötta och finnas där när det väl gäller.

  SvaraRadera
 5. sv: jättekul att du vill vara med och tävla! lycka till :)

  SvaraRadera

Du har ordet <3