torsdag 1 oktober 2009

29+0 (Good Moorning)

Sitter med en egenhändigt lagad latte och lite cornflakes. Skvätte ner hela köket med mjölk så jag hoppas latten smakar :-)

Fem minuter efter mitt sura inlägg igår, blev jag räddad av svärmor som frågade om jag ville hänga med på en fika. Så välbehövligt och skönt att komma härifrån och träffa andra människor! Tack så hemskt mycket underbara Haje!

Kvällen blev perfekt! Jag lagade grillspett med ris och vi tittade på sista avsnittet av Greys Anatmoy säsong 5, så NU kan vi se första avsnittet av säsong 6. Säg ingenting om vad som händer!!!

Fladdor är livligare än någonsin och nu sticker det verkligen ut kroppsdelar lite här och var. Igår kväll stack det ut en fot på höger sida och det gjorde så ont att jag knappt kunde röra mig. Efter lite vaggande och puttande så flyttade sig Fladdor med en bums och jag kunde lägga mig tillrätta.

Veckorna går. Om jag i början tyckte att det gick långsamt så tycker jag att det nu går med en rasande fart. Snart sitter vi här med en bebis som stjäl all vår uppmärksamhet (undrar vad katterna tycker om det?) och både jag och A pratar mycket om det nu. Vi längtar <3

Vecka 29 - 29 hela veckor har gått - 11 veckor kvar. Kanske mer, kanske mindre.

Så här står det på sjukvårdsupplysningen:
Fostret väger nu runt 1400 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att man blir öm under revbenen. Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge.

Fostret kan drömma nu. I undersökningar har det visat sig att fostret har perioder av drömsömn.

3 kommentarer:

 1. Självklart lägger jag ut bilder.. :)

  Ojsan, hoppas jag inte sagt något dumt som får dig att känna att du måste, bara mer att du vill. :P Jag tror det blir häftigt och ett minne för livet.

  SvaraRadera
 2. Ååå va de lät härligt o komma ut på en fika i detta underbara väder. Ser dock att de blåser en del ute men hur mysigt är de inte att sitta på ett fik nu under hösten!

  SvaraRadera
 3. Heh, va bra! jag vet att min storasyster hatar det :) Ja varför inte, jag går hemma förtillfället varje dag och har aldrig några planer :)

  SvaraRadera

Du har ordet <3