tisdag 12 oktober 2010

Vecka 29+0


Nu är jag inne på slutspurten känns det som. Förlossningen närmar sig och när mannen kom hem igår och berättade att han blivit tillfrågad om han kunde arbeta i Kina hela november, bröt jag nästan ihop. Han hade tackat nej och det är jag väldigt tacksam för.

Magen är mindre än förra graviditeten, kunde vi konstatera igår. Har dock inga bilder från just denna vecka under förra graviditeten, men på bilderna från 27+0 med Bella är hela jag GRYMT MYCKET STÖRRE!

Tack!

Igår vallades jag runt stan av Sofie och nu inatt fick jag ångra detta surt. Har sovit som en kratta. Vaknade hela tiden av smärta och en gång lade sig blygdbenen över varandra igen. Där låg jag och andades (väldigt häftigt) medan mannen försökte hjälpa mig att komma ur ställningen. Nu är det riktigt tufft.

Idag blir det till att ta det lugnt och ikväll tänker jag ta ett riktigt varmt bad. Det hjälper jättemycket mot smärtan!

Från Familjeliv.se

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Mån 27 dec 2010
Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

1 kommentar:

  1. stackars stackars dig!! Jag som tycker att jag har ont :(

    SvaraRadera

Du har ordet <3