tisdag 14 september 2010

Vecka 25+0

Var på ett mamma-baby-gympapass idag och tog det väldigt lugnt. Jag är som en kamin. Termostaten är ur funktion nu under graviditeten. Hemskt!

Tjugofem hela veckor har nu gått. Jag tycker själv att jag har mindre mage denna gång (och mer löst sittande skinn). Ska bli spännande att se hur stor jag blir till slut.

Från familjeliv.se
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Krampen har jag fått uppleva om nätterna och foglossningen är ju där, men det jag upplever som mest störande är att jag måste upp och kissa om nätterna... Tack och lov är min ischias inte lika hemsk nu längre.

Det är tur jag har Bella som håller mig igång om dagarna!!!

2 kommentarer:

  1. Har du sett att du har ett award att hämta hos mig? ;) KRAM KRAM

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt att vara gravid :) Hoppas du får må bra hela vägen :)

    SvaraRadera

Du har ordet <3