torsdag 23 september 2010

Skadan dokumenterad!

Nu är jag och Bella på väg hem från tandläkaren. Blev en fika på stan med mamma också! Jättemysigt! Även om vi bara fick lite tid över tillsammans.

Jag har fortf fina tänder, inga hål och lite mallig blev jag när tandis sa att jag hade ovanligt fint tandkött för att vara gravid!

Min mamma började säga, när jag var 17 år, att "i 20-årsåldern kommer alla hål". Varje år fasar jag över vad de ska hitta. Men ingenting. Så skönt! Det kommer väl en dag då jag också får ett bakslag.

Så till lilltjejens tand. Den sitter fast bra, men tandköttet ovanför är trasigt. Tanden är alltså mer synlig nu eftersom en bit av tandköttet åkt upp/av.

Som ni säkert förstår ser det inte så vackert ut. Det finns en risk att tanden är skadad och kommer dö och därmed bli missfärgad, men det är en mycket liten risk att den underliggande tanden är skadad, så på det stora hela är det goda nyheter.
Hjälper mormor att svara i telefon och stämpla kuvert, på hennes jobb.


Bella väntar på att bli undersökt av tandis. Det gick jättebra, men mormor fick hålla fast henne ordentligt.

Mängden tänder skulle dokumenteras och det blev hela åtta stycken!

7 kommentarer:

 1. Va skönt att det låter positivt med Bellas små söta gaddar.

  Kramar från farfar

  SvaraRadera
 2. Åh jo, tiden springer verkligen iväg... Jag har "bara" 6 veckor kvar... Känns lustigt

  SvaraRadera
 3. åh fina berit!!! din mamma är underbar :)

  SvaraRadera
 4. Det låter som hön skötte sig. Duktiga tös. Hoppas det inte blir nåt med tanden bara..

  Snällt skrivet om Wilda förresten.

  SvaraRadera
 5. Bella e så himla duktig!!
  //Pappa A

  SvaraRadera
 6. Hej! Du deltog i April i år i en tävling om en canvas med eget motiv från Canvastavlan.se i min blogg - nu har du chansen igen, kika gärna in och testa lyckan den här gången! Kram Carolina

  SvaraRadera
 7. Vilken duktig liten Bella! Här syns ännu inga tänder till. Mig gör det dock inget att tänderna inte skymtar fram ännu för jag är liite orolig för att amma när min lilla tös får små byssingar... =P Hoppas ni är friska och pigga igen! KRAM

  SvaraRadera

Du har ordet <3