tisdag 24 augusti 2010

Vecka 22+0

TjugoTvå veckor. Mitt barn i magen är alltså 20 veckor gammalt. Wow! Jag mår jättejättebra, men om jag skulle få klaga liiite så är det den där foglossningen jag gärna skulle slippa.

Jag känner "bara" av den i blygdbenet, men AJ vad jag känner av den. Om dagarna är det rätt okej, jag kan hantera den, men att vända sig i sängen om natten är svårt. Och det gör ONT.

Jag minns att jag ungefär vid denna tidpunkt förra året (var ju bara en vecka längre gången med Isabella) började få sura uppstötningar. Japp. De är här igen. Men det är ingenting att ojja över. Det är ganska lugnt. Jag vet ju hur halsbrännan i slutet av graviditeten känns, så jag väntar tills dess på att klaga över sådana bekymmer!

På familjeliv.se kan man läsa:
Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Åh vad jag längtar efter att få känna de där hickningarna!!! De är underbara att känna i magen och ännu mer underbara att få uppleva när bebisen ligger i famnen utanpå magen!

5 kommentarer:

 1. Åh denna underbara halsbränna och sura uppstötningar :D Dom kommer precis när som helst under dagen och irriterar. Men älskade barnen e väl värda all smärta i världen :)

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. åh ja hicka är så kul när dom har :D

  SvaraRadera
 4. Härligt, tänk att du redan gått mer än hälften, det går fort!

  SvaraRadera
 5. Foglossning är ingen höjdare precis.

  SvaraRadera

Du har ordet <3