fredag 27 augusti 2010

Nu är jag peppad!

Magen med Bella i vecka 21+6 (idag är jag i 22+3). Jag vägde 7 kg mer, men magen är större denna gång och skinnet slappare :-)

Var på mvc idag för vanlig checkup och samtal om förlossningen! Var så nervös inför samtalet, men efter att ha skrivit ner mina tankar/rädslor/frågor på papper kunde jag formulera mig mycket bättre.

Min barnmorska, som är alldeles underbar (inte puttinuttig, utan rejäl och bestämd) hjälpte mig att få ner några ståndpunkter i journalen så att de på förlossningen vet om vad som hänt och hur jag tänker när jag väl kommer in.

Det här är vad vi kommit fram till:
 • Jag vill föda vaginalt
 • Jag är rädd för att det ska bli snitt, men om det ser ut att bli det, så vill jag vara vaken med mannen vid min sida.
 • Jag är rädd för epidural och vill således helst slippa den, såvida man inte tycker att den faktiskt hade kunnat hjälpa mig slappna av.
 • Jag vill inte bli igångsatt om det inte är absolut nödvändigt
 • Jag vill inte att man påskyndar förloppet
 • Jag vill ha kontinuerlig övervakning av bebisen och att skalpelektrod sätts så fort det är möjligt
 • Jag vill ha information kontinuerligt om vad som händer med mig och barnet, vad personalen gör för insatser/ingrepp och om de inte har tid att förklara under tiden, att man verkligen tar sig tid att sätta mig in i förloppet efteråt.
Jag har ju inte direkt orimliga krav, känner jag, men det är oerhört viktigt för mig att alla vet om att jag önskar detta! Bara vetskapen att personalen vet och att de respekterar denna önskan gör mig så mycket lugnare.

Vi pratade vidare om mannens förlossningsrädsla. Jag frågade om möjligheten att ha med mig ytterligare en person på förlossningen och fick som svar att man kan få dispens att få det. Ytterligare ett lugnande svar.

Dessutom ska jag ha ett läkarsamtal i början av september om förra förlossningen och inför nästa och få besöka förlossningen i mitten av november för att ha sett den innan jag kommer dit för att föda!

Nu känner jag mig så peppad! Profylaxkursen - here I come!!!

5 kommentarer:

 1. va skönt att du blir tagen på allvar och får svar på alla frågor. Får man fråga varför du är rädd för epidural?

  SvaraRadera
 2. Åh vad skönt att du kan slappna av lite :D

  SvaraRadera
 3. Svar: Oliwer fyller 3 år 30 sep. Så snart så :).

  Han cyklar ju bara på denna balanscykeln ännu. Tror säkert att han kan cykla på en vanlig nu då han övat balansen så läge på denna men jag släpper inte honom på en cykel än. Tycker inte att en 3 åring har trafikvett nog :P.
  Men denna är toppen. Han springer med fötterna och balanserar samt bromsar med fötterna :) Hur bra som helst.

  SvaraRadera
 4. Vad glad jag blir, Stina! <3

  SvaraRadera
 5. så kul med ngn mer som är i nästan samma vecka..*ler*...kram o all lycka, härlig blogg oxå förresten!!!kram PT Sofia

  SvaraRadera

Du har ordet <3