onsdag 7 juli 2010

16+0

Ännu en vecka har sprungit iväg och jag är förvånad (och väldigt tacksam) över hur bra jag mår! Jag känner mig inte gravid över huvud taget. Jag känner mig jättepigg om man jämför med hur jag var under graviditeten med Bella.

Det är underbart just nu! Hoppas jag får fortsätta må så här bra resten av graviditeten!

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Hämtat från familjeliv.se1 kommentar:

  1. Oh tackar.. :)

    nope inte fått veta något mer om kromosom 13 avvikelsen, men ska få tid till klinisk genetik efter sommaren. :)

    SvaraRadera

Du har ordet <3