fredag 12 februari 2010

Torr hy

Jag vet inte om det kan vara så att amningen/hormonerna gör det, men jag är så fruktansvärt torr i ansiktet. Jag ser ut som en öken. Smörjer, smörjer och smörjer. Många som säger åt mig att det bara blir värre om jag smörjer, men vad ska jag göra när huden spricker?


4 kommentarer:

 1. Jag har också vart otroligt torr, dock inte i ansiktet men på benen! Herregud! Det kliade och var så jäkla irriterande. Jag smörjde in mig hur mke som helst o det hjälpte inte. Nu är det under kontroll iaf, var värst den första 1-1½ månaden .

  SvaraRadera
 2. Sv: Ja, nu har vi kanske haft det 5% av det ni får höra så usch.. Jag förstår att det är riktigt jobbigt. Man känner sig så otillräcklig :( Som mamma vill man ju kunna trösta sitt barn. Och dessa kommentarer blir man galen på. Man får liksom inte gnälla, för det är såå fel.

  SvaraRadera
 3. Jag har åxå super torr hud i ansiktet.. kanske är så om man ammar...
  kram Anna

  SvaraRadera
 4. Om man smörjer sig med vattenbaserad kräm och sedan vistas ute och så så kan det bli värre, men det ska det inte bli om du har en fetare kräm så hade jag varit du hade jag smörjt på med något ordentligt fett :P Ett tips på något som jag tyckt varit jättebra och som dessutom inte ger finnar och sånt (jag har själv trassel så måste alltid tänka på det, men du kanske har haft mer tur med generna :P) är Decleors balm som de har, finns några olika varianter, men det är riktigt fett.
  http://www.dermarome.se/cat/235.aspx/65
  Finns att köpa på tex skönhetssalonger.

  SvaraRadera

Du har ordet <3