fredag 5 februari 2010

Livet är underbart

Jag och Bella är hemma hos min mamma och blir uppassade. Bella sköter sig och jag vilar ut.

Barnmorskan som var med vid min förlossning ringde idag. Det var så skönt att få prata med henne, det trodde jag aldrig. Hon bekräftade min upplevelse av det tuffa värkarbetet och tyckte jag hade varit jätteduktig (kände mig inte så duktig då...) som kämpade på utan någon smärtlindring (lustgasen hade jag inte velat ha, tydligen), förutom sterila kvaddlar.

Hon sa också att jag öppnat mig fort, från två till fem cm på en timme och jag förmodligen kommer ha igen en del av det arbetet vid en eventuell framtida förlossning.

Jag har fått veta allt jag vill om min förlossning, men kommer antagligen hänga på dörren tidigt nästa gång det är dags. Vill gärna att de kollar fosterljuden ofta när det drar igång.

Nu ska jag vila en stund, mamma har Bella under tiden :-)

2 kommentarer:

 1. Min barnmorska ringde aldrig upp mig, något jag fick reda på att hon skulle. Detta gjorde mig otroligt ledsen och jag tror att det är mycket därför som jag har haft svårt att bearbeta förlossningen.

  Skönt att ni kan lyxa till det ibland och åka hem till mamma och bli ompysslade, ta vara på det! Gud vad jag hoppas att vi ses nästa gång vi kommer ner, vi vill så gärna se Bella. Stor kram!

  SvaraRadera
 2. Hoppas du njuter massor av att vara uppvaktad :) Jag e lite nyfiken på vem du hade som barnmorska :D

  Blommis86
  www.blommis86.blogspot.com

  SvaraRadera

Du har ordet <3