torsdag 18 februari 2010

En klapp på axeln

Jag fick idag en klapp på axeln (per telefon) av vår bvc-tant Ylwa. Det kändes fint att få höra att jag gjort ett bra jobb som ammat Bella i två och en halv månad. Jag är ju lite ledsen att det inte funkar att helamma henne längre, men när hon sa att hon uppriktigt varit orolig för mig då vi haft en tuff period med först den lite traumatiska förlossningen och sedan Bella och koliken, kände jag att jag faktiskt fixat det här väldigt bra och att jag kanske måste sänka kraven på mig själv lite.

Mitt mål har ju varit att helamma i åtminstone fem månader, men det funkar inte riktigt längre, hon blir inte nöjd...

MEN jag har åstadkommit en del ändå - jag har pumpat och donerat mjölk till neonatal, fyllt frysen med mjölk till Bella, helammat, burit och tröstat och burit och duttat och dragit barnvagn nattetid och jag har klarat det!

På söndag åker A till Kina och jag måste erkänna att jag är lite rädd inför en kommande prövningen, men med lite stöttning från familj och vänner ska nog det också reda sig...

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att du och A är jätteduktiga och lilla Bella är bara så söt!

  Kramisar från en förkyld farfar Håkan

  SvaraRadera
 2. Stina!
  Kom alltid ihåg att du e super duktig som fixar livet som småbarnsförälder! Det e inte lätt, JAG VET! ;)
  Känner igen mig i det du skriver om att det e sorgligt att sluta amma eller inte kunna helamma men om nu Balla blir nöjd av lite ersättning så e ju det inte hela världen? jag sluta runt 3 månader och ersättning funkar toppen. Nu har vi även börjat med smakisar o gröt = stor kille :)

  Bara att ringa eller maila om du undrar över något nu när A e i väg eller annars oxå för den delen ;) Vet att du kommer fixa det toppen. Dessutom så har du ju släkten o vänner runt om dig!
  Hoppas så att ersättningen funkar o att Bella blir en nöjd tjej.
  Stor kram till er! /Sofie

  SvaraRadera
 3. tycker verkligen att du förtjänar en klapp på axeln. Jag klarade inte av att amma efter min förlossning så jag tycker att du är oerhört stark som ändå fortsatt o kämpat på :)

  SvaraRadera
 4. Bara att du orkat så här länge. Du är grym. Bara så du vet.

  Det du skrev i min blogg håller jag inte med om. Fy att tänka så om sig själv. Alla är vi vackra på våra unika sätt. Glöm inte det!!!

  SvaraRadera

Du har ordet <3