tisdag 26 januari 2010

Älskade lilla skruttfia!!!

Tack för alla tips om nattningsrutiner! Det som nu (verkar) funka är om man virar in henne i en filt som sedan får följa med ner i sängen. Ikväll fick hon lite pappamys och mat. När jag virat in henne i filten gick ögonen i kors och det tog inte många sekunder innan hon somnade i sin säng. Nu ligger hon därinne och grymtar lite, men inget skrik!

Jag är överlycklig!

Gick till stadsbiblioteket idag för att låna lite böcker om spädbarnspsykologi, utvecklingssteg och sömn hos barn (hoppas svärfar har någon bra bok inom området) och hittade Anna Wahlgrens "Sova hela natten". Den är ju lite kontroversiell med tanke på vetenskapliga fakta som lagts fram de senaste tjugo åren. Hon förespråkar nämligen att låta barnen sova på mage, eftersom de verkar sova ha lättare för att nå sin djupsömn då. Med tanke på risken för PSD så poängterar hon vikten av att använda andningslarm om man vill använda hennes metod att få barnet att sova hela nätter (utan gråt och flera uppvaknanden).

Boken verkar onekligen intressant eftersom hon hävdar att hon aldrig misslyckats hjälpa ett barn (från fyra månaders ålder) med sin metod - utom två som "drogats med Theralen"...

Tänkte återkomma om boken när jag läst ut den.

3 kommentarer:

 1. Hej på dig=) vad glad jag är att jag hittat hit. Är alltid lika kul att hitta andra inspirerande bloggar...jag skriver mycket om
  mat, inredning, mode och livet som ung fru och tvåbarnsmamma, men det är ju minst lika kul (om inte roligare) att läsa det andra skriver!

  Massa kramar
  /Erica

  ps: eftersom jag hittat hit känns det ju inte mer än rätt att ge dig möjligheten att se vem jag är, gillar själv inte anonyma kommentarer, hihi...ds

  http://erica.myshowroom.se

  SvaraRadera
 2. Jag var också på bibblan igår! Tänkte fråga dig men trodde inte du skulle vilja, kanske.
  PUSSAR I MASSOR

  SvaraRadera
 3. Hej!
  När mina tjejer var små och även nu ibland så brukar jag värma upp deras sänger innan jag lade och numera lägger dem.
  Jag använde en vetevärmare som fick ligga där och värma upp en stund. Det vet man ju själv hur det är att lägga sig i en kall säng.
  Hittade din fina blogg via Peter och Catrin och såg direkt detta inlägg.
  Jag ska surfa runt och läsa. Om jag fattat rätt så har lilla, söta bönan kolik. Min minsta tjej hade det och då var den äldsta 1,5 år. Nu förstår jag knappt hur jag överlevde men på något sätt gick det.
  På återseende,
  Katarina "amospersson"

  SvaraRadera

Du har ordet <3