tisdag 10 november 2009

34+5 (Hemma igen)

Jag som skulle till sjukhuset igår bara för att skrivas ut... Efter CTG ville läkaren inte släppa mig TROTS att den är oförändrad! De frågar hur länge jag haft sådana sammandragningar och verkar lika förvånade varje gång när jag svarar "i drygt en vecka nu".

3-4 minuter mellan. Smärtsamma. Hanterbara. Utmattande. Som tidigare försökte de pracka på mig Bricanyl och till slut orkade jag inte dividera med dem längre. Tyvärr är man i ett underläge när man är patient. När läkarna säger "om du inte tar Bricanyl så kan vi inte inte göra mer", känner man sig väldigt pressad att ta det, trots att det inte hjälper och att man bara mår dåligt av det.

Men jag är som jag är. Jag vill BEVISA för dem. Så jag tog sprutan. Efter fem minuter rusade hjärtat och kroppen skakade. Ögonen kunde knappt fokusera. Nytt CTG. Oförändrat. Sammandragningarna var lika regelbundna och fina, hade samma kraft. Det enda som var påverkat var stackars Fladdor. Med en hjärtfrekvens på i snitt 180 mådde hon/han inte så värst bra. Stackars bebis.

Nä, det får vara slut på Bricanyl.

Fick ett nytt antibiotika - igen. Amimox. Det skulle "funka bättre på de bakterier jag har". Tack. Kunde de inte gett mig det från början?

Ett antal CTG:n togs under gårdagen, bebisen lugnade sig när bricanylen gått ur kroppen och jag rekommenderades att ta en insomningstablett så att jag fick lite sömn. Det var välkommet.

Utskriven idag med ett planerat läkarbesök igen om en vecka. Äntligen hemma. Här kan jag verkligen koppla av.

4 kommentarer:

 1. Usch vad jobbigt för dig :-( Hoppas du mår bättre nu och bebis!!! Nej ingen bebis för oss än.. suck.. men men, tiden går ju inte ut förrän på lördag!!
  Har mailat till Gangstar igen idag och påmint dom om att maila dig. Hoppas hon gör det omgående!! KRAM

  SvaraRadera
 2. Usch, stackars dig! Det där låter verkligen inte kul. De tror alltså att det är en bakterie som gör att du får sammandragningar? Hur länge låter de en gå med så intensiva sammandragningar utan att "ingripa" (= plocka ut bebisen manuellt), för det låter ju som om de tycker att det är ett problem att du har så intensiva sammandragningar?

  SvaraRadera
 3. Bokmalen; jadu... Läkarna vill ju helst att man går så länge som möjligt med bebisen i magen eftersom den mår bäst där inne, men tro mig jag har frågat mig samma sak. Jag är glad om jag orkar EN vecka till :-)

  SvaraRadera
 4. Stackare! Vad du har varit med om och Fladdor också...! Har tänkt på dig mycket!
  Skönt att du är hemma nu!
  En stor superkram Catrin

  SvaraRadera

Du har ordet <3