torsdag 10 september 2009

26+0 (Är överväldigad av KÄNSLOR)

Och de känslorna är BRA! Jag är så lycklig. Det pirrar i magen och har gjort så länge. Föräldrapenningen är fastställd och det känns bra.

Tack vare min kontakt på FK i Lund så är allt ordnat nu. Jag kan bara anmäla när jag vill börja få ut föräldrapenningen. Det kommer göras snart, så att jag går på föräldraledighet i mitten av oktober. Det funkar inte att följa programmet längre eftersom de har krav på att vi måste skriva C-uppsatsen två och två. Vidare får man inte gå på skrivarseminarierna om man inte har en skrivarpartner och dessa är obligatoriska. Det innebär i längden att jag som hade tänkt försöka fixa denna första kurs på termin 5, inte kan göra det eftersom jag inte har en skrivarpartner (att överge i mitten av oktober).

Skit samma. Jag håller på med lite resttentor och får ta det sista året när jag kommer tillbaka från föräldraledigheten. Det gör inte så mycket.

Fladdor sparkar och buffar så hela magen svajjar. Ja hela jag svajjar, så krafitga är sparkarna. Ska försöka fånga det på video idag, när han/hon vaknar.

Idag har det gått 26 hela veckor, om man ska tro barnmorskan på MVC. Det närmar sig med stormsteg. Jag kan ligga i sängen på kvällen och bli förundrad över hur fort det har gått. Nu förstår jag alla som säger "det känns som om det vore igår...".

Fladdor kan nu öppna och stänga sina ögon igen, ytteröronen är helt utvecklade och sitter på sin rätta plats (hoppas vi). Längden är 35 cm och vikten knappt 1 kg!!! Huvudets omkrets är ca 25cm. Fingrarna har naglar, men tårna har ännu inga... Armar och ben har fått sina slutgiltiga proportioner.

Har fått mycket sammadragningar på sistone. De kan göra lite ont ibland - känns som om det sträcker ut någon nerv eller något. De kommer när som helst, men oftast efter en sängvändning eller när jag blir lite trött i kroppen. Magen blir verkligen kanonhård och jag kan knappt röra mig. Försöker träna på att andas, men glömmer det lätt. Här är A jätteduktig och påminner mig :-)

4 kommentarer:

 1. Finemang! <3
  Vi tre kan kanske resa lite tillsammans några dagar i slutet av oktober? Roger skall till Taizé med buss...vi kunde kanske köra ner lite snyggt en dag eller så :-))
  Bara en tanke.
  Puss

  SvaraRadera
 2. Åh, det hade varit underbart!!! Vi får helt enkelt räkna på vad det blir för kostnad!!! Pusspuss!

  SvaraRadera
 3. Ny tävling hos Tant:

  http://uj76.blogspot.com/2009/09/tant-lottar-ut-ett-presentkort-vart.html

  ..med chans att vinna presentkort värt 500kr från en finfin barnbutik! Kika gärna in =)

  SvaraRadera
 4. Ni får säkert bebis innan oss. Du skrev att du inte tror på ert datum? Skulle det enligt mensen vara tidigare? Vi blev ju flyttade 8 dagar på UL, men jag känner mig tveksam för jag tror jag vet när bebben blev till. haha..

  SvaraRadera

Du har ordet <3