tisdag 3 augusti 2010

Schmertzen jaaaa

Idag var jag med om något riktigt läskigt.

Jag åkte hem till mormor och morfar. När jag klev av tåget fick jag kraftiga smärtor i höger sida. Jag kunde bara gå dubbelvikt och jag började halta av någon anledning. När jag tryckte på en väldigt precis punkt på livmodern gjorde det jätteont. Som knivhugg.

Smärtan tilltog och tillslut kunde jag inte andas normalt. Jag försökte dölja det för mina morföräldrar, ville inte oroa, men till slut frågade morfar om jag hade ont.

Jag sa att det nog bara var bebis som tryckte på någon nerv, men nu började jag bli riktigt rädd. Smärtan gick inte över och jag kände mer och mer att jag inte kunde hantera den. Att jag skulle bli tvungen att ringa efter A så att han kunde köra mig till sjukhuset.

Jag sms:ade med svärmor och rådfrågade lite. Försökte dra ut på tiden lite. Efter en timme lättade smärtan och jag blev lite lugnare. En halvtimme senare drog den igång igen och då kom min mamma in genom dörren. Hon blev så klart orolig, men jag ville avvakta en stund till eftersom det en stund tidigare lättat. Efter någon timme upphörde smärtorna och jag har inte kännt något sedan dess...

Nu är jag faktiskt fortfarande orolig. Det var väldigt intensiva smärtor, jag kunde knappt prata emellanåt.

Ska ringa barnmorskan i morgon och fråga vad det kan ha handlat om. Sammanväxningar efter flera operationer i buken? Nerver som triggas? Ofarliga cystor?

5 kommentarer:

 1. Usch det lät inte kul :(. Om det bara hade suttit på sidan ganska långt ner så hade jag gissat på ligamenten. Det känns just som knivhugg och kan sitta i länge. Men brukar ge med sig om man stannar upp, vilar osv. Bra att du ska höra med BM, klart man blir orolig när det gör så ont!

  Tack för kommentaren om min blogg :). Tuva är snart 20månader (född 10/12 -08).

  SvaraRadera
 2. Nä men. Fy! Hoppas verkligen det inte är nåt. Jag hade blivit livrädd. Håller tummarna.

  Va fin din mage är. Nu syns det ju på riktigt hihihi

  SvaraRadera
 3. Det kan ha varit en liten gallsten också. De gör förfärligt ont.
  DU ska se att det blir bra. Puss och god natt. :-)

  SvaraRadera
 4. Usch det låter inte kul, förstår att du blev livrädd!! Hoppas du får svar på vad det kan ha varit och att det inte kommer tillbaka!

  Kramar

  SvaraRadera
 5. Jag hade liknande smärtor under min graviditet. Det enda som hjälpte var att stå i duschen. Det liksom "krampade". Läkarna visste inte vad det var och allt såg fint ut på ul. Tillslut kom de fram till att det var foglossning! Märkligt... Hoppas det löser sig! Stor kram

  SvaraRadera

Du har ordet <3