söndag 1 augusti 2010

God natt!

Vi har precis nattat en trött liten tjej. Hon satt i sin säng och storgät så trött hon var. Jag försökte trösta och göra allt bra, men det var bara sömn hon behöver!

Det är så hjärtskärande när hon blir övertrött. Hon trillar än hit, än dit. Som ikväll orkade hon inte ens ställa sig upp för att protestera. Hon bara satt med sin snutte. Det rev i hjärtat på mig när jag kände en hand längs mitt ben. Hon stack ut armen mellan spjälorna och grep tag i mina byxor och klappade mig längs vaden, som att säga att hon ville vara hos mig.

Jag fixar inte det riktigt.

Till slut trillade hon fram, slog i pannan i spjälorna, inte hårt men hon liksom studsade tillbaka med huvudet för att trilla mot sojälorna bakom henne. Då gav hon upp och lade sig bara till rätta och somnade, hårt sugandes på sin älskade napp.

3 kommentarer:

 1. Det där känner vi igen, här är det samma sak när Mait blir övertrött, inte kul för någon men det är tur de somnar så snabbt trots gråt.

  SV: Det är juste en demenssjukdom som min fars kusin har och har haft de senaste 14 åren, idag är han 56 år men att med småbarn, fru och jordbruk få en sådan diagnos vänds verkligen allt upp och ner. Speciellt för dem runt omkring och det är så många som glömmer deras situation. :-(
  stor kram

  SvaraRadera
 2. Lillan då!! Inte lätt att vara för trött.
  Hur går det annars i graviditeten?
  I vilken vecka är du nu i?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Men pluttan då. Inte lätt att va liten..

  Jag har inte gått till läkare igen utan tar det när det är dags för syskon isf. Man kan inget göra ändå =( De tror att jag aldrig haft ägglossning då min mens alltid varit så oregelbunden

  SvaraRadera

Du har ordet <3