måndag 9 augusti 2010

Barnmorskebesök vecka 19+6

Allt gick bra hos barnmorskan idag!

Pjuh!

Hon klämde och kände igenom hela magen, livmodern och lilla bebisen (som sparkade tillbaka på den varsamma handen). Känns skönt att få det kollat och eftersom jag inte haft ont fler gånger så släpper jag detta för nu.

Fick lyssna på bebisens hjärtljud och det var en riktigt piggelin - 150 hjärtslag i minuten!

När jag ändå hade barnmorskan på tråden passade jag på att fråga henne om samtal om förlossningen. Hon började direkt att gå på om att det är alldeles för tidigt att börja prata om förlossningen. Jag började staka mig och fick inte fram ett ljud om vad jag faktiskt vill, men då frågade hon mig vad jag tänkte själv kring förlossningen.

Tre minuter tog det.

Tre minuter för att få mig att känna mig sedd och bekräftad. Tiden jag fått så sent som i slutet av september ändrade vi på. Hon tyckte den var alldeles för sent planerad, så jag ska komma på nästa besök och samtal om förlossningen redan i slutet av augusti!!!

Om jag känner efter det samtalet att jag vill ha ett läkarbesök så ska jag även få det.

Så. Nu kan jag känna mig lugn tills vidare. Det känns okej för tillfället. I morgon är det halvtid!

4 kommentarer:

 1. Bra att du ska få samtal! Jag ska träffa specialistmödravården igen o prata om en ev. nästa graviditet så man ska bestämma hur jag ska förlösa då, skönt att de tar en på allvar! Tycker absolut du ska få träffa läkaren, kändes så skönt tyckte jag. Oo, tänk att du ska få bli tvåbarnsmamma redan, är lite avis... ;) Kram kram! P.s. Ska vi anmäla oss till babymassagen med våra små?

  SvaraRadera
 2. Va skönt att det blev ett bra besök idag!

  Hälsningar och kramar från Farfar Håkan

  SvaraRadera
 3. Skönt att det känns lite bättre nu!
  Kram
  Jennie

  SvaraRadera
 4. Tiden till sent i september blev ändrad till... sent i september? Svägerska = förvirrad. Ultrljud på torsdag :D

  SvaraRadera

Du har ordet <3