fredag 9 juli 2010

Lek lek lek


Morgonbus med pappa

Bella är så stor nu. Hon leker. Både med oss, med andra barn och ensam. Vi tog en fika i stadsparken i går och Bella hängde över de andra två barnen som är lika gamla som henne. Hon kröp och ålade sig fram till dem, kastade sig över dem, pussade och slickade på dem och när man drog henne från dem (hon skrämde dem med sin framfusighet) blev hon jätteirriterad.

Efter en stund lugnade hon ner sig, hittade mitt glasögonfodral som hon lekte länge med. Hon har lärt sig att kasta saker och sedan snabbkrypa efter dem. Det är fantastiskt att se.

Hon kryper efter både mamma och pappa och ibland försöker hon även rymma från dem. Det är så mycket roligare och enklare nu när hon tar sig fram själv. Hon är mycket gladare och nöjdare och vi kan med ro gå runt i huset eftersom hon hänger på oss.

Läste på Evelinas blogg att hennes son fått blåsor under fötterna i o m krypandet och jag kan konstatera att även här lider vi av dessa krypskador - Bella är alldeles skinnflådd under stortårna :-)

Igår kväll tog jag ett mysigt bad med min älskade dotter och hon lekte så fint i badkaret. Hon älskar alla schampooflaskor och hon älskar att leka med vattnet som rinner från kranen. Det är bara ett problem - hon tror att hon kan simma.

Hon kastar sig ut, vind för våg, sprallar tills hon är blå i huvudet och hon avskyr när mamma håller fast henne. Det blir istället till att bada i 10-20 cm högt vatten (kallt för mamma) så att hon lugnt kan ligga på både rygg och mage utan att hamna under vattenytan med ansiktet.

1 kommentar:

  1. hihi det låter som ni har en vild liten tjej :D

    SvaraRadera

Du har ordet <3