söndag 20 juni 2010

Tvilling/syskonvagn

Nu när vi är säkra på att det är en bebis i min mage, har vi tittat lite på olika tvilling-/syskonvagnar. Har fastnat för den här - Firstwheels City Twin - som inte är särskilt bred och som sitsarna går att vända både framåt och bakåt. Bara att komplettera med en liggdel, så skulle denna kunna passa våra behov.

Det är bara en tråkig sak... Den finns inte till försäljning i Sverige. Vi måste skicka efter den från Nederländerna eller Tyskland och har då inte möjlighet att klämma och känna på den innan vi slår till.

Är det någon här ute i cyberspace som har någon erfarenhet av den?

Ni kanske kan tipsa om andra syskonvagnar? Jag har kikat lite på Phil & Teds (många höjer denna vagn till skyarna), men jag tror inte den passar mig. Den verkar så lång, man kan inte vända sitsarna bakåt och ena barnet sitter bakom/under det andra barnet, vilket känns... ...märkligt.

Tyckte det var lätt att välja barnvagn till ett barn, men nu är jag verkligen fast i barnvagnsdjungeln, behöver all hjälp jag kan få!!!

7 kommentarer:

 1. Alltså tänk på att den är svår att köra i snö i och med de små framhjulen...Den har likadana hjul som buggan och många har haft problem med just den och snö...

  Men det var ju en väldigt fin bild annars på vagnen...

  Har du funderat på Urban jungles?

  SvaraRadera
 2. Vi har en babytravel syskonvagn och är jättenöjda. :-) Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag har en kompis som har en Bassonbaby, nackdelen är att den bara är framåtvänd... men annars tycker hon den är super smidig..

  / åsa

  SvaraRadera
 4. Jag körde den där här i Tyskland för ett tag sedan. Jag hade tänkt att köpa den när jag väntade Elliot. Den verkar bra men tycker den känns lite som halvdålig kvalitet. Men jag har ju inte haft den själv så jag vet inte.
  Jag valde tillslut phil & teds.

  SvaraRadera
 5. Jag hade en Urban Jungle....rejäl, stabil, praktisk och snygg

  SvaraRadera
 6. Vi har en Brio Double Wave, som verkligen har varit jättebra.

  Fördelar:
  + Vändbart handtag, dvs du kan köra vagnen både framåt & bakåt - perfekt om det är sol eller vind ute.
  + Ordentliga luftfyllda (avtagbara) hjul, dvs vagnen är stadig och tippar inte så lätt, den är "terränggående" över alla underlag, har god stötdämpning för babyn, och är ändå lätt och smidig att styra.
  + Fungerar både som liggvagn (med mjuk ligg-insats) och sittvagn (då har ryggstödet tre lägen).
  + Bra sufflett med många möjligheter till ventilation.
  + Trots att det är en tvillingvagn så är den tillräckligt smal för att ta på bussen och in i de flesta hissar, och även tillräckligt lätt att fälla ihop och lyfta för att jag ska kunna lasta in den i bilen själv.

  Och nackdelar:
  - Den är kanske inte lika "tjusig" som många andra vagnar...

  Vi är iaf helnöjda!

  / Tezzan & tvillingarna

  SvaraRadera
 7. Många av våra vänner har Babytravels syskonvagn och föredrar den framför andra vagnar de provat. Den är ganska smal och tar inte mycket plats på bussar o annat vilket kan vara bra om man bor i stan. Priset är också ganska angenämt och den har ett ganska bra andrahandsvärde. Lycka till!

  SvaraRadera

Du har ordet <3