torsdag 20 maj 2010

Komjölksprotein

Anledningen till att vår lilla familj inte varit på topp de senaste veckorna har varit att vi har försökt köra in Bella på kost som innehåller mjölk.

Vi började utesluta mjölk ur hennes kost redan vid två månaders ålder eftersom en läkare uppmärksammat oss på att hon kunde vara allergisk mot komjölksprotein. Till en början verkade det hela gå bra. Vi blandade 1/4 vanlig ersättning med 3/4 Nutramigen och ersatte mer och mer av Nutramigenet för varje dag som gick. Bella fick första tanden och vi trodde att hennes grinighet berodde på detta, men när inte grinigheten gick över på flera veckor började vi ana oråd.

Hon var så ledsen och vi såg koliktendenser igen. Hon var svår att lägga, det tog flera timmar. Hon vred sig och gallskrek som av smärta. Hon sov dåligt på nätterna och vaknade vid 5.30. Allt var upp och ner.

I måndags ringde A och pratade med BVC, som beslutat att de inte ville skriva ut mer Nutramigen till Bella eftersom de inte tror att hon är allergisk (läkaren som talade om för oss att hon antagligen var allergisk var barnläkare och arbetar på en barnmedicinavd.) eftersom hon inte får utslag. Mannen förklarade läget och bad om mer recept på Nutramigen.

Pjuh, säger jag, de gick med på det och Bella är en helt annan tjej idag än vad hon var för bara några dagar sedan.

Hon somnar som vanligt vid 19-19.30 och sover hela natten utan bekymmer för att vakna en gång för att äta, sedan sover hon lugnt vidare till 8.00.

Hon är glad och verkar inte ha ont och hon är mer självständig om dagarna.

Om det inte är mjölkproteinet, vad är det då? Måste de få utslag? Hon reagerar ju jättestarkt på ersättningen...

2 kommentarer:

  1. Usch, stackare :( Hoppas att ni snart får reda på vad det kan vara!

    SvaraRadera
  2. Hej Stina!
    Vår son hade inga utslag och på pricktestet visade det sig att han var negativ. Trots det så fick vi Profylac utskrivet och han mår såååå mycket bättre. Inga magknip när han ska äta. :-) Stå på er! Grattis till graviditeten! ;-)

    /Sandra

    SvaraRadera

Du har ordet <3