lördag 31 oktober 2009

33+2 (Alla helgons dag)


Alla helgons dag i dag. Vi tänder ljus får våra nära och kära som inte finns bland oss. Jag tänker lite extra på min farmor och på A:s mormor som inte får uppleva vårt barn.

Min farmor var en kort och söt människa med en väldigt kär personlighet. Jag träffade henne tyvärr inte så ofta i vuxet liv, då hon och farfar flyttade till Stockholm, men som liten har jag många fina minnen av henne. Hon sa inte så mycket, utan lät hennes leende tala för henne. Jag älskade hennes fina leende. Hon hade en hörntand som stack ut lite. Den tanden tyckte jag gjorde att hon såg så snäll ut. Jag har också en sådan tand och det var inte förrän efter hennes död som jag kunde uppskatta min fina utstickande hörntand.

Jag saknar min farmor. Hennes värme och hennes marmelad och hennes slängkyssar och tårar i ögonen vid farväl. Cancern tog sakta hennes liv, men in i det sista bar hon med sig sitt leende.

A:s mormor drabbades också av cancer. Alldeles för ung och alldeles för fort. Jag träffade henne aldrig, men hör många fina berättelser om en oerhört vacker människa och en stor personlighet och grundbult i familjen.

Jag önskar så att jag fått träffa henne. Ibland brukar jag försöka känna efter om hon är här. Försöker verkligen känna efter om jag kan känna hennes närvaro. Jag vill så gärna att det ska gå och inbillar mig ibland att våra avlidna älskade faktiskt ser på oss från andra sidan.

Det blir ett besök vid hennes minneslund idag och jag ska verkligen försöka känna efter lite extra...
4 kommentarer:

 1. Va fint du berättar om din farmor.
  Idag tänker jag på farmor, morfar, mina kusiner, min lillasyster...dom saknas oss men jag är övertygad om att dom har det bra!

  SvaraRadera
 2. Grattis tjejen, du vann Gangstar tävlingen på min blogg!! Maila mig din mail adress så ska jag se till att du kan utnyttja ditt presentkort! (muppsan@live.se) Missa inte dom andra tävlingarna som är igång!!

  SvaraRadera
 3. Jag vet att de finns med oss från andra sidan. De är glada för vår skull att vi ska få bebisar och stöttar oss gebom hela livet. Glöm inte det :) Kram!

  SvaraRadera
 4. Mormor är alltid med :)
  puss
  /A

  SvaraRadera

Du har ordet <3